Meniu

Ministerul Mediului, Costel Alexe, în vizită la GreenGlass

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat astăzi 01.09.2020 fabrica GreenGlass Recycling, parte a parcului de reciclare Green Group.

Vizita reprezintă o recunoaștere a rolului companiei noastre în închiderea buclei pentru sticlă și a contribuția noastră la o economie circulară în România.

Ca parte a vizitei, ministrul a menționat despre introducerea sistemului depozit în România, ca un motor pentru atingerea obiectivelor naționale de reciclare și pentru a opri aruncarea ambalajelor din sticlă la groapa de gunoi. Acesta a menționat, de asemenea, ultimul studiu IRSOP care relevă faptul că 96% dintre români sunt de acord cu introducerea unui sistem de depozite.

Iată ce trebuie să știți și despre reciclarea sticlei în România:

Anual se introduc pe piață 270.000 de tone de ambalaje din sticlă, în timp ce obiectivul de reciclare a sticlei este de 65%.

GreenGlass are capacitatea totală de a procesa 110.000 de tone și este deține instalații de sortare optoelectronică, rezultând granule de o puritate a culorii și a materialului de 99,99%.

Folosirea sticlei reciclate pentru producerea de sticle și borcane noi poate aduce avantaje ecologice mari: mai puține emisii de CO2, mai puțină energie consumată, mai puține resurse naturale extrase.

Sticla este singurul ambalaj 100% reciclabil. De asemenea, poate fi reciclată la infinat fără a-și pierde proprietățile.