Meniu
Închidem cercul reciclării

Economia circulară implică un proces continuu care, odată finalizat, începe din nou, iar sticla este unul dintre cele mai bune exemple ale modelului de producție circulară.

Sticla este unul dintre materialele rare care pot fi reciclate 100% și la infinit, într-un ciclu de producție circulară, fără a-și pierde calitatea. Astfel, nu considerăm sticla un deșeu, ci o resursă prețioasă de care industria are nevoie pentru a înlocui materialele virgine.

Ciclul de producție circulară este un concept sustenabil

Reciclarea sticlei este benefică pentru mediu

Timpul de descompunere a unei sticle care ajunge în depozitele de deșeuri poate fi de până la 1 milion de ani. În schimb, durează câteva zile pentru ca o sticlă reciclată să iasă din procesul de reciclare și să apară din nou pe raftul magazinului, ca un produs nou.

Reciclarea sticlei însemnă și conservarea resurselor naturale

Fiecare tonă de sticlă reciclată economisește mai mult de o tonă de materii prime necesare pentru a crea o sticlă nouă. În plus, economisește și 590 Kg de nisip, 186 Kg sodă și 173 Kg de calcar.

Reciclarea sticlei reduce emisiile de CO2

Folosind 6 tone de sticlă reciclată, putem reduce o tonă de CO2.

Reciclarea sticlei este durabilă

Sticla este un material 100% reciclabil, ceea ce înseamnă că poate fi reciclat de mai multe ori, fără a-și pierde puritatea sau calitatea.

Reciclarea sticlei înseamnă și economisirea energiei

Unul dintre primii pași în procesul de reciclare a sticlei este zdrobirea sticlei și obținerea granulelor de sticlă. Fabricarea produselor din sticlă folosind granule de sticlă reciclate consumă cu 40% mai puțină energie decât producerea de sticlă nouă din materii virgine, deoarece sticla se topește la o temperatură mult mai scăzută.