Meniu

De ce este importantă reciclarea într-o economie circulară?

Reciclarea sticlei - Calea către economia circulară

Companiile produc ambalaje de sticlă pe care le folosim cu toții, apoi le colectăm separat. La GreenGlass le reciclăm și trimitem materia primă producătorilor, pentru a fi transformată într-un produs nou. Apoi consumatorul poate cumpăra un produs realizat din material reciclat. Acesta este ceea ce se numește ciclul de viață al ambalajului circular.

Cu toții jucăm un rol!

Lumea reciclării și a ambalajelor circulare face parte din ceea ce considerăm o economie circulară - una care încearcă să elimine deșeurile prin reutilizarea și refacerea unui produs din nou și din nou. Prin reciclare putem proteja planeta eliminând deșeurile și folosind mai puține resurse naturale.

De ce este importantă reciclarea într-o economie circulară?
Economia circulară și reciclarea nu sunt același lucru. Procesul de reciclare se poate desfășura fără a avea drep obiectiv final economia circulară, dar o economie circulară nu se poate realiza fără să luăm în calcul reciclarea.

Reciclarea furnizează noul material din surse secundare, spre deosebire de sursele virgine.

Fie că este vorba de economie, comunitate sau mediu - reciclarea este cel mai bun lucru care trebuie urmat. Materialele reciclabile au puterea de a deveni noi ambalaje și produse. Reciclând, putem folosi materialele prime pentru un produs nou, se generează locuri de muncă, se reduc gazele cu efect de seră și se economisesc resursele naturale. 

Sticla face parte din categoria materialelor care pot fi reciclate 100% și la infinit, într-un ciclu de producție circulară, fără a-și pierde calitatea.

·        Reciclarea sticlei înseamnă și conservarea resurselor naturale

Fiecare tonă de sticlă reciclată economisește mai mult de o tonă de materii prime necesare pentru a crea o sticlă nouă. În plus, economisește și 590 Kg de nisip, 186 Kg sodă și 173 Kg de calcar.

·        Reciclarea sticlei reduce emisiile de CO2

Folosind 6 tone de sticlă reciclată, putem reduce o tonă de CO2. 

Reciclarea sticlei este durabilă

Sticla este un material 100% reciclabil, ceea ce înseamnă că poate fi reciclată de mai multe ori, fără a-și pierde puritatea sau calitatea.

Dacă salvarea mediului nu este suficientă, reciclarea aduce beneficii economice. La nivel mondial, industria reciclării este responsabilă pentru sute de mii de locuri de muncă. Aceste contribuții economice contribuie la construirea economiei ecologice.

Care este impactul tău?

Știați că dacă reciclați 5 sticle pe săptămână, se economisește suficientă energie pentru a rula un televizor timp de 2 ore?

Aflați care sunt beneficiile și impactul pozitiv pe care îl aveți reciclând sticla folosind AICI calculatorul reciclării.

Dacă ești o companie și dorești să afli mai multe informații despre serviciul nostru de colectare și reciclare a sticlei, pur și simplu sunați-ne. Primim la sediul nostru deșeuri de ambalaje post-consumator de la: industria HoReCa, colectoare, industria de îmbuteliere și industria de gestionare a deșeurilor.