Meniu

Green Group donează 30.000 de măști de protecție elevilor Școlii Gimnaziale Maxenu din comuna Țintești

16.09 BUZĂU - Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare din România, donează 30.000 de măști sanitare către Școala Gimnazială Maxenu și structurilor subordonate acesteia, aparținând comunei Țintești. Cantitatea acoperă necesarul de măști pentru toți elevii școlilor din Maxenu, Țintești și Pogonele, până la finalul primului semestru.

Ajutorul dat de Green Group s-a îndreptat către comuna Țintești, localitatea unde sunt amplasate fabricile GreenTech și GreenWEEE International.

“Suntem parte din această comunitate și avem responsabilitatea să o ajutăm să crească. Sprijinirea comunității din Țintești a devenit o prioritate pentru noi, iar odată cu începerea școlii, am decis să ne implicăm pentru a depăși împreună cu bine această perioadă, mai ales că avem câteva zeci de familii cu angajați ai fabricilor noastre care au copii înscriși la școala Maxenu”, a declarat Alina Genes, CEO GreenTech.

„Odată cu începerea școlii, lupta pentru sănătate a devenit și o luptă pentru educație. Suntem conștienți că provocările acestei perioade, care nu sunt puține, se resimt mai ales în școlile din mediul rural, care au resurse limitate la dispoziție pentru desfășurarea în siguranță a activităților. Este motivul pentru care am decis să sprijinim eforturile Școlii Gimnaziale Maxenu și să asigurăm măști de protecție pentru toți elevii școlii până la finalul primului semestru școlar, într-o primă fază”, a declarat Marius Costache, CEO GreenWEEE International.

Măștile sunt realizate special pentru copii, având dimensini potrivite acestora, și respectă toate standardele de conformitate din statele membre UE, asigurând o bună protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Astăzi, 16.09, au fost livrate primele 10.000 de măști, în prezența reprezentanților Green Group și a conducerii școlii. Restul de măști va fi livrat în perioada următoare, în funcție de nevoile școlii.

“Acțiunea dată este un model de înaltă responsabilitate socială, dar și un suport real de protecție pentru copiii școlii. În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Dorim să ne aducem recunoștința pentru donația care a ajuns la Școala Gimnazială Maxenu. Mii de mulțumiri din partea întregului colectiv și tot respectul pentru implicarea activă și pentru faptul ca nu rămâneți indiferenți față de comunitate. Vă asigurăm că tot ceea ce ne-ați dăruit va fi utilizat cu mare responsabilitate”, a declarat Liliana Ivănel, Director Școala Gimanzială Maxenu.

Pe platforma industrială Frasinu din comuna Țintești, fabrica GreenTech procesează anual 100.000 de tone de deșeuri PET. Totodată, fabrica GreenWEEE International din Țintești are o capacitate anuală de reciclare a 100.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE), echipamente de iluminat și baterii.